fbpx

Програма на Хотелски форум 2022

8:15 – 14:15

Регистрация и получаване на конферентни материали

9:00 – 9:30

Откриване

9:30 – 10:15

Маркетинг на дестинацията: може ли България да промени имиджа си на „нискобюджетна“ дестинация и ако да, как? (панелна дискусия)

В продължение на години, къде умишлено, къде по стечение на обстоятелствата, България се позиционира в съзнанието на туристите като една от най-бюджетните дестинации за пътуване в Европа. Докато в краткосрочен план този имидж помагаше да се позапълнят стотиците новопостроени хотели, особено по Черноморието, дългосрочно стана ясно, че подобно конкурентно „предимство“ има и доста неприятна обратна страна, като невъзможността хотелиерите да покриват все по-нарастващите си разходи за заплати, електроенергия, храни и консумативи, а туристите да получат качествено обслужване.

Дали и как трябва България да ревизира своята маркетингова и ПР стратегия, така че да привлече по-висок клас туристи и да създаде по-устойчив туристически продукт? Кои рекламни канали работят през 2022 г. и кои не? Трябва ли да бъде увеличен бюджетът за национална реклама и ако да, накъде да бъдат насочени допълнителните рекламни разходи, така че да бъде постигнат максимален ефект?

Преподавател по маркетингова комуникация в Нов български университет
Управител на Пенгуин Травъл
Съосновател на Grabo.bg
Ръководител на департамент „Медии и комуникация“ и преподавател по ПР в Нов български университет

10:15 – 10:30

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

10:30 – 10:50

Тенденции в пътуванията 2022/2023: как се представя България в сравнение с конкурентните й дестинации? (панелна дискусия на английски)

Какви са актуалните данни за туристическия поток през летищата в България? Какви са тенденциите в международните пътувания? Как се представя България спрямо конкурентните й дестинации?

Изпълнителен директор на СОФ Кънект (оператор на Летище София)
Ръководител "Авиационен маркетинг" във Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт

10:50 – 11:10

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

11:10 – 12:05

Поглед от върха: разговор за бизнес климата в бранша с инвеститори и мениджъри на хотели и хотелски групи (панелна дискусия, домакин мебелна фабрика Руди Ан)

Мениджъри и инвеститори в хотелския сектор у нас ще направят обзор на състоянието и перспективите пред бизнеса в краткосрочен и средносрочен (1-2 години) план – как изглежда моментната „снимка“ на бранша, кои са най-спешните за решаване предизвикателства, ще се върне ли скоро времето, когато ще се обсъжда главно рентабилността, а не начините за оцеляването на хотелите и др.

Изпълнителен директор и съсобственик на Libena Resorts
Собственик на хотел mOdus (Варна) и съсобственик на Wave Resort (Поморие)
Изпълнителен директор на Пампорово АД
Директор "Управление на активи" в Галакси Инвестмънт Груп
Управител на Мебелна фабрика Руди Ан

12:05 – 12:15

Приветствие към участниците от министъра на туризма на Република България

Министър на туризма на Република България

12:15 – 12:25

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

12:25 – 12:50

Бъдещето на потребителските отзиви в маркетинга чрез съдържание (Презентация / модул на TrustYou на английски)

Как се представя България спрямо конкурентните й дестинации: оценка на база удовлетвореността на гостите на хотелите. Силата да използваш потребителски отзиви, за да създаваш дигитално съдържание. Ревизиране на настоящото съдържание и “пренаписване” на историята на хотела, така че да се стимулира по-високо търсене.

Директор TrustYou Authorized Sellers EMEA

12:50 – 13:40

Нови технологии, нови услуги, нов начин на мислене: как да адаптираме хотела към новите предизвикателства? (панелна дискусия, домакин Eurodesign Systems)

Кои технологични решения могат да помогнат на хотелиерите да се справят с трудностите при наемане на персонал, растящите разходи за комунални услуги и стремежа към по-качествено обслужване на гостите? Какви нови услуги могат да предложат хотелиерите, така че да отговорят на променящите се нагласи на туристите? Доколко може да се „дигитализира“ бизнес като този на гостоприемството?

Заместник-ректорът по научноизследователска дейност във Висше училище по мениджмънт (ВУМ)
Директор TrustYou Authorized Sellers EMEA
Управляващ директор на Катаржина Естейт
Управител на Евродизайн Системс ООД
Управител на DES Management

13:40 – 14:20

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

14:20 – 15:10

Концепция и дизайн на модерния хотел: кои са по-важните тенденции, къде да търсим възможности? (панелна дискусия, домакин ЧАР Дизайн)

От какъв тип хотели се интересуват в момента инвеститорите – градски, ваканционни, спа, а също от каква категория – 4- или 5-звездни, бутикови и пр.? Кои типове хотели ще бъдат перспективни като инвестиция в близко бъдеще? Дали дизайнът на новите хотели трябва да се съобразява с тенденциите в търсенето от страна на туристите (бейби-бумъри, милениъли, а също бизнес пътници, ваканционни туристи и пр.) или напротив – трябва да отразява „духа“ на съответната локация? Кои са по-важните международни тенденции в хотелския дизайн, с които трябва да се съобразяват в наши дни архитекти и интериорни дизайнери?

Партньор в SGI Architects & Masterplanners
Съсобственик на хотел Sante SPA (Велинград)
Директор "Проектно развитие" в OKOL Lake Park
Главен дизайнер "Интериор" в OKOL Lake Park
Управител на Чар Дизайн
Основател на архитектурно студио Проарх

15:10 – 15:30

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

15:30 – 16:15

Професия „хотелиер“: как да създадем, задържим, мотивираме и управляваме успешен екип през 2023 г.…и след това? (панелна дискусия)

Какви са очакванията на служителите по отношение на възнагражденията и социалните придобивки? Има ли начин кризата с персонала да бъде преодоляна успешно или това е необратима международна тенденция за индустрията? Освен очевидната необходимост от повишение на заплатите, къде другаде могат да бъдат търсени решения? Могат ли хотелите да се позиционират като желани места за работа и кариерно развитие и как.

HR експерт, председател на Българската конфедерация по заетостта
Генерален мениджър на хотел Черно море (Варна) и хотел България (Бургас)
Генерален мениджър на Гранд Хотел София
Управител на Ейч Вижън

16:15 – 16:35

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

16:35 – 17:20

Тенденции в MICE туризма: могат ли събитията да се превърнат в „събитие“ за българския туризъм? (панелна дискусия)

Как събитията допринасят за икономиката и „отключването“ на туристическия потенциал на дадена дестинация? Къде трябва да бъдат фокусирани усилия, средства и енергия, за да позиционираме различни населени места и региони в България като атрактивни дестинации за събитиен туризъм? Кои локации у нас са подходящи за развиване като събитийни дестинации и защо? Какви са специфичните предизвикателства и възможности пред организаторите на събития през 2022/2023?

Изпълнителен директор на Fest Team
Генерален мениджър на Арте Спа § Парк (Велинград)
Директор на A to Jazz Festival
Директор „Бизнес развитие“ на Sofia Hotels Management

17:20 – 17:40

Бизнес срещи и разглеждане на експозицията на спонсорите

17:40 – 18:30

Дигитален маркетинг и управление на (онлайн) репутацията: тенденции, казуси, добри примери от практиката (панелна дискусия)

Приложими съвети и идеи, как хотелиерите да оптимизират стратегиите си за дигитален маркетинг. Кои решения работят и кои не през 2022 г.? Кои са важните неща, които трябва да знаем при позициониране в социалните мрежи? Защо правилното управление на онлайн репутацията е ключово за успеха на хотела.

Основател на Beyond ID и Beyond Academy
Съосновател и управител на Influencer.bg
Генерален мениджър на хотел „Галерия 37“ и артхотел „Музей 37“
Акаунт директор в Interactive Share
Икономически журналист - модератор на дискусията

18:30 – 20:30

Millennium Vibes – срещи и разговори “на чаша вино”

Важно: Възможно е в програмата да настъпят промени.