Цветелина Николова

Цветелина Николова е управляващ директор на групата Катаржина Естейт и Платинум Брандс (дистрибуторска компания за вина и високоалкохолни напитки).

Тя има бакалавърска степен по политология на френски език и придобита магистърска степен по Международни икономически отношения от УНСС. Цветелина е завършила престижния международен институт OIV (International Organization of Vine and Wine), Франция, с две международни дипломи:

  • „Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро ( Монпелие, Франция);
  • „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ от OIV (Франция).

Цветелина Николова е преминала през продължително професионално обучение в Wine Marketing Training Program в University of California Davis (САЩ).

Сред приоритетите на Цветелина Николова е изграждането на по-добър имидж на българските вина по света. Тя е инициатор и автор на различни проекти, свързани с разпознаваемостта на България като производител на качествени вина, както у нас, така и на международно ниво. Такъв пример е издаването на богато илюстрованата книга за българските вина и традиции “Wines of Bulgaria”. Този своеобразен пътеводител в света на винопроизводството в България получава широк отзвук и бива високо оценен и на държавно ниво.

През 2019г. регионалното бюро на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа и групата на франкофонските посланици в България присъжда на Цветелина Николова наградата в категория “Предприемачество”.

Цветелина Николова е обявена за „Млад мениджър“ на 2012 г., а по време на престижния конкурс „Мистър и Мисис Икономика 2019“ получава специална награда за популяризиране на българското вино по света.

Била е сред десетте финалиста на националния конкурс „Мениджър на годината“ през 2015, 2016 и 2017 г.